Tejszínes gomba, garnéla rákkal (Gyöngyösi Sándor )

2019. November 20. 17:19

Hozzávalók: barna csiperke, só, fehér bors, rozmaring, bio zabtejszín, garnéla rák

Elkészítése:

A barna csiperkét nem kell pucolni, elég a folyó víz alatt lemosni a szennyeződéseket. Áztatni nem szabad, mert megszívja magát vízzel. Tisztítás után felszeletelem.

Egy teflon serpenyőt felforrósítok, ha forró beleöntöm a felszeletelt barna csiperke gombát.

Kezdetben sűrűn megkeverem.

Ha látom, hogy elkezd levet ereszteni, fonnyadni még kb. 5 percig párolom, majd sózom, borsozom, rádobok egy kis friss rozmaringot. Beleteszem a garnéla rákot is. Garnéla rákkal még kb. 5 percig párolom, majd ráöntöm a zabtejszínt (lehet rendes tejszínnel is). Forrásig melegítem, összefőzöm. A végén megszórhatom friss petrezselyemmel, vagy parmezán sajttal.

Tésztával, vagy rizzsel tálalom.

Jó étvágyat!


Kapcsolódó írások:

A gombák segíthetnek az elhízás megelőzésében

Mitől más a barna csiperke?

Szombatonként Budapesten a Csörsz utcai Biopiacon (MOM művelődési ház udvarán) 6 és 13 óra között várunk bio étkezési gomba kínálatunkkal.