TERMÉSZETES NYÁRI BŐRÁPOLÁS TIPPEK

2020. Július 24. 18:05

Mikre figyeljünk a napon való tartózkodás alatt és után?

Először is ne feledjünk eleget inni a napon való tartózkodás alkalmával, illetve az utána követő időszakban! Természetesen vizet! Ez nem csak a szervezetünk normális biológiai működése miatt kulcsfontosságú, hanem bőrünk miatt is, annak érdekében, hogy újra képes legyen belülről megfelelően hidratálódni. Ráadásul a bőrön lévő sós víz és klórcseppek nagyíthatják a nap sugarait, ami fokozott nedvességvesztéshez vezethet.

Akár sós tengerben, akár „klóros” medencében fürdőzik, elengedhetetlen legalább a hazaérkezést követően a langyos vizű zuhanyozás, ami azonnal lehűti a felhevült bőrfelületet. Ezután célszerű mielőbb felvinni a napozás utáni természetes összetételű paraffinolaj mentes balzsamot/ testápolók valamelyikét.

TERMÉSZETES NAPOZÁS UTÁNI BŐRREGENERÁLÁS

Érdemes magunkban rögzíteni azt a tényt, hogy a napfény elleni védelemmel, a fényvédő krémek használatával a bőrápolás nem érhet véget a nyári időszakban. Ugyanis csillagunk sugarainak hatására bőrünk rengeteget veszít nedvességtartalmából, ami bőrirritációkhoz, a rugalmasság elvesztéséhez és idő előtti bőröregedéshez vezet. A napozás utáni bőrápoló kozmetikumok használata éppolyan fontos, mint a megfelelő napvédő krém alkalmazása. Használatukkal pótolhatjuk az elveszett nedvességet, ráadásul a barnaság is tovább megmarad, ha nem hagyjuk kiszáradni a bőrt.

A napsugarak ultraviola hatására a bőrben a bőrsejtek örökítőanyagát károsító, végső soron az öregedési folyamatokat serkentő szabadgyökök (oxidánsok) jönnek létre. Mivel az átlagos táplálkozással nem jut kellő mennyiségű antioxidáns az ember szervezetébe, pláne ami a bőrsejtekig is eljut, ezért szükséges, hogy a napozás utáni készítmény tartalmazzon minél több antioxidáns összetevőt, a szabadgyökök semlegesítésére.

Reishi bőrtápláló balzsam (100 ml)

(2020.08.07-ig a Biola-Nyár kuponkóddal 15% kedvezménnyel rendelheted!)

Hidratáló testápolás

Bio Reishi-cickafarkfű bőrregeneráló testápoló (150 ml)

(2020.08.07-ig a Biola-Nyár kuponkóddal 15% kedvezménnyel rendelheted!)

Hogyan zuhanyozzunk?

A nyári hónapokban a gyors, langyos vizes zuhanyozás a legtökéletesebb a bőrünk számára.  Tusfürdő választásakor pedig figyeljünk az összetevőkre. Válasszunk natur, vagy bio kozmetikumot!


Biogomba Reishi krémtusfürdő (200 ml)

(2020.08.07-ig a Biola-Nyár kuponkóddal 15% kedvezménnyel rendelheted!)

TERMÉSZETES DEZODORÁLÁS

A dezodor, ahogy a neve sugallja szagtalanít, nem pedig a verejtékezést állítja le. A dezodoráló hatás eredményeképpen a bőrünkön lévő baktériumok száma csökken, melyek a verejtékben lévő zsírokat és fehérjéket bontva okozzák a testszagot. Nem kell aggódni, mert a természetes dezodorok hatékonyan képesek csökkentetni a bacik aktivitását, számát, semlegesíteni a szagokat, frissességgel megajándékozva használóját.

A dezodorok esetében különösen fontos a kémiai szerek mellőzése, lévén napi rendszerességgel és közvetlenül a hónaljárokban, közel a nyirokcsomókhoz alkalmazzuk őket. Mely utóbbiak a nyirokrendszer részeként részt vesznek a test salaktalanításában, a májjal és a vesével karöltve, eltávolítva a testből a felesleges melléktermékeket, vizet és hormonokat.

Üdvös ha csökkentjük a verejtékezés mértékét, de a drasztikus hatású alumínium sókat mégis sok okból érdemes elkerülni! A bőrünkön át felszívódó alumínium sók előnytelenül terhelik az immunrendszert és az idegrendszert is!

Bio Reishi & Echinacea Krém Dezodor

(2020.08.07-ig a Biola-Nyár kuponkóddal 15% kedvezménnyel rendelheted!)

Keresd Reishi (Ganoderma, magyar nevén Pecsétviasz gomba) Natur és Bio kozmetikumainkat!

www.biogombabolt.hu