Mikor kávézzunk a szervóra alapján?

2020. Augusztus 14. 13:16

 

 

Használjuk ki még tudatosabban a kávé és a ganoderma gomba jótékony hatását, ismerjük meg jobban szervezetünk természetes folyamatait!

 

A hagyományos kínai orvoslás és az akupunktúra szerint az emberi szervek meghatározott időrendben működnek és pihennek, mindennek megvan a maga ideje, a táplálkozásnak, a sportnak, a pihenésnek, így a kávézásnak is.

Éhgyomorra sose igyunk kávét!

A kávéban lévő csersavak savtúltengést okozhatnak, továbbá a vízhajtó hatása sem tesz jót a gyomornak. Az éhgyomorra fogyasztott kávé növeli a gyomorfekély kockázatát. A reggelt kezd inkább egy nagy pohár vízzel. :-)

A kora esti kávézást szintén nem támogatják az orvosok.

Saját magunkon is tapasztalhatjuk, hogy az esti órákban elfogyasztott koffein mennyiség erősen befolyásolja az alvásunkat, ebben az esetben a nem alvásunkat.

Akkor térjünk is rá a mikor igyunk kávét menüpontra!

Egy amerikai tanulmány szerint a reggeli első csésze kávénkat érdemes a szervezet kortizol szintjéhez igazítani.

A kortizolnak számos létfontosságú feladata van, pl.: gyors energialöketet ad, szabályozza a vérnyomást és a kardiovaszkuláris funkciókat, szabályozza az inzulint és a glükózt, gyulladáscsökkentő hatású, szabályozza az anyagcserét, növeli a fájdalomküszöböt, javítja a memóriafunkciókat, stb.) A kortizol csúcs reggel 8-9 óra, déli 12-13 óra, és délután 17:30-18:30 között következik be. Sokan ilyenkor fogyasztják el (helytelenül) az első kávéjukat, amikor a szervezet magától, természetes módon is felélénkül.

Tehát a kávészüneteket 9:30-11:30, és 13:30-17:00 óra közé időzítsük, így kihasználhatjuk a kortizol szint mélypontjait, és élénkíthetjük szervezetünket.

Ganodermás kávékülönlegesség

Tudj meg többet a Ganoderma gombáról: https://www.gombavarazs.hu/blog/2019/02/15/10-dolog-amit-nem-tudtal-a-ganodermarol-2/#more-245

Kapcsolódó írások:

Tudtad, hogy stressz esetén a kávé inkább megnyugtat?!

Tudtad, hogy a ganoderma szerves germánium tartalma növeli a vér oxigéntelítettségét?

Mit keres a Ganoderma gomba a kávéban?

5 szempont, hogy milyen kávét válassz!