Gombafasírt laskagombából csupa egészséges összetevőkkel.

2020. Október 9. 19:05

Mostanában igyekszem minél egészségesebben főzni. Fogadjátok szeretettel reform laskagomba fasírtomat.

Lehet egy egyszerű reggeli, vagy vacsora, de körettel főételként is megállja a helyét.

 

Hozzávalók: 25 dkg laskagomba, 1 tojás, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, csipet só, őrölt fűszerpaprika, bors, petrezselyem zöld, 3 evőkanál rizsliszt. (Rizs liszt helyet egy zsemle is tökéletes.)

Elkészítés:

Én a laskagombát a saját biogazdaságunkból frissen szedtem, így nem mostam. Ha Neked nincs ilyen szerencséd, akkor óvatosan, hogy ne szívja meg magát folyóvízben megmoshatod.

A gombát apróra vágom, a tönkjéből is tettem bele, de csak keveset és azt vékonyabbra szeleteltem. A hagymát felaprítottam és egy kevés zsiradékon kicsit megdinszteltem. (Mivel a laskagombának elég nagy a víztartalma, ha akarod ebben a fázisban egy kicsit kinyomkodhatod a levét, vagy a hagymával együtt egy kicsit megpárolod és elsütöd a levét. Én csak simán összekevertem az összetevőket.) Az összetevőket egy tálba jól összekevertem. Egy kicsit lágy és óvatosan kell vele bánni, de nagyon finom ezért érdemes. Kókuszzsírban kisütöttem. Érdemes bővebb zsiradékban sütni, én egy kicsit kevésben sütöttem.

Szép barnára sült.

Jó étvágyat!

Főzős videók:

Biogomba Konyha Gyöngyösi Sándor

Még több recept:

Gombás receptek

Kérd Biogomba Tudástárunkat: Biogomba Tudástár

Biogombás termékeink: www.biogombabolt.hu