Elkészítése:
A batátákat megmosom, kettévágom, sózom, borsozom, olívaolajjal meglocsolom majd 220 c sütőben 35 percig sütöm. Közepes batátával könnyebb bánni. Ügyeljünk arra, hogy két egyenlő részre vágjam, mert csak úgy sül meg egyszerre.
A megtisztított hagymát felaprítom. A gombát felszeletelem. Egy serpenyőben kevés zsiradékon megpirítom a hagymát, majd ráöntöm a gombát. Sűrű kevergetem, addig párolom míg el nem fövi a levét. A vékony csíkokra vágott csirkemellet a gombához adom. Sózom, borsozom, megszórom kakukkfűvel. Kb 5 percig pirítom.
Közben a sütőből kivett batáta közepét megnyomkodom egy kanállal, hogy helyet csináljak a tölteléknek. Rápúpozom a tölteléket.
A tetejére sajtot, vagy bacon szalonnát teszek. 220 c-os sütőben 5 percig sütöm.
Tálaláshoz megszórhatom friss petrezselyem levéllel.
Elkészítése:
A gombfejeket megtisztítom. A tönkjét eltávolítom. Sózom, borsozom, megszórom kakukkfűvel. A hagymát és a csirkemellet felaprítom. Kevés zsiradékon megpirítom a hagymát, hozzáteszem a csirkemellet, sózom, borsozom. Kb. 5 perc után felöntöm egy fél doboz kókusztejszínnel és beleszórom a felkockázott mozzarella sajtot. Összeforgatom és leveszem a tűzről. A gombafejeket kibélelem bacon szalonnával, nem baj, ha a gomba oldalára is rá lóg. A tölteléket szétosztom a gombafejeken, az esetlegesen serpenyőben maradt kókusztejszínt is rákanalazom és előmelegített sütőben 200 c fokon kb. 30 percig sütöm. A gomba sok levet ereszt, tálaláshoz át kell tenni tiszta tálra.