Hozzávalók:
20 dkg friss kelbimbó, 20 dkg friss gomba, 1 db kápia
paprika, 1 narancs leve, kókuszzsír, só, fehér bors.
Elkészítés:
A kelbimbót tisztítsuk meg, vágjuk ketté, a gombát vágjuk
szeletekre, a kápia paprikát apró kockákra. Egy serpenyőben olvasszunk
kókuszzsírt, pirítsuk meg a gombát. Amikor majdnem kész, adjuk hozzá a
kelbimbót, sózzuk, borsozzuk. Mindkét oldalát pirítsuk meg, de csak 1-2 percig.
Aztán öntsük hozzá a kifacsart friss narancs- levet, majd a tűzről levéve adjuk
hozzá a kápia kockákat. A végén adhatunk hozzá növényi feta sajtot, diót, különböző magokat. Csak friss kelbimbóval készíthető!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A receptet Dr. Csomai Zita új könyvéből a hoztuk nektek,
melynek címe Gyógygomba kézikönyv. A könyv főbb fejezetei:
I. Fejezet - Gombák gyógyhatása
II. Fejezet - Gyógygombák a terápiában
III. Fejezet – Receptek
Ha szeretnél elmélyedni a gombák ezen titkos világába
szerezd be a könyvet magadnak:
https://www.biogombabolt.hu/termek/gyogygomba-kezikonyv-dr_-csomai-zita