Böjti recept tipp: Gombás kelbimbó (vegán és gluténmentes étel)

2022. Május 18. 15:27

Hozzávalók:

20 dkg friss kelbimbó, 20 dkg friss gomba, 1 db kápia paprika, 1 narancs leve, kókuszzsír, só, fehér bors.

 

Elkészítés:

A kelbimbót tisztítsuk meg, vágjuk ketté, a gombát vágjuk szeletekre, a kápia paprikát apró kockákra. Egy serpenyőben olvasszunk kókuszzsírt, pirítsuk meg a gombát. Amikor majdnem kész, adjuk hozzá a kelbimbót, sózzuk, borsozzuk. Mindkét oldalát pirítsuk meg, de csak 1-2 percig. Aztán öntsük hozzá a kifacsart friss narancs- levet, majd a tűzről levéve adjuk hozzá a kápia kockákat. A végén adhatunk hozzá növényi feta sajtot, diót, különböző magokat. Csak friss kelbimbóval készíthető!

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

A receptet Dr. Csomai Zita új könyvéből a hoztuk nektek, melynek címe Gyógygomba kézikönyv. A könyv főbb fejezetei:

I. Fejezet - Gombák gyógyhatása

II. Fejezet - Gyógygombák a terápiában

III. Fejezet – Receptek

Ha szeretnél elmélyedni a gombák ezen titkos világába szerezd be a könyvet magadnak:
https://www.biogombabolt.hu/termek/gyogygomba-kezikonyv-dr_-csomai-zita