Immunrendszer támogatás gyógygombákkal

2022. Május 18. 15:28

Az egészség az életünk legalapvetőbb minőségjelzője. Immunrendszerünk helyes működése és védekezőképessége pedig az egészségünk alappillére. Ezért különösen fontos, hogy támogassuk és segítsük. Ebben kiváló társaink lehetnek a gombák. Nézzünk erre néhány példát Dr. Csomai Zita könyvéből a Gyógygomba kézikönyvből.

 

Ganoderma:

A legfontosabb hatóanyag a béta-glükán, ami egy poliszacharid. Remek immunrendszert erősítő, a bélflóra baktériumai számára a legjobb prebiotikum. Támogatja az immunrendszer minden funkcióját, a természetes ölősejteket is, emellett segítik a máj méregtelenítő munkáját és a máj regenerálódását.

 

Shiitake:

Rendszeres fogyasztásával javul a sejtes immunitás, a sejtek aktivitás. A shiitake véd a vírusok és baktériumok ellen például influenza, megfázás, nasopharyngitis, bronchitis, sinusitis stb. esetén. Összeségében természetes antibiotikumként is tekinthetünk rá. Kivonatát Japánban a rák elleni küzdelemben is felhasználják.

 

Süngomba:

A süngombában lévő vegyületek aktiválják a makrofágokat és az NK-sejteket, melyek az immunrendszer normális működéséért felelnek. A süngomba a humán dendritikus sejtek érését is indukálja, ami erősítheti a szervezet veleszületett immunrendszerét.

 

Dr. Csomai Zita könyve megrendelhető webáruházunkból:

https://www.biogombabolt.hu/termek/gyogygomba-kezikonyv-dr_-csomai-zita

Főbb fejezetei:

I. Fejezet - Gombák gyógyhatása

II. Fejezet - Gyógygombák a terápiában

III. Fejezet – Receptek