Kurkuma a csodaszer fűszer?

2022. Június 13. 15:42

A kurkuma remek fűszer, étel színezék és gyógynövény. Jellegzetes és intenzív íze mellett remek gyulladáscsökkentő és kiváló méregtelenítő.

 

Fő hatóanyaga, a kurkumin természetes gyulladáscsökkentő, elsősorban a reumás panaszok enyhítésében, az ízületi merevség oldásában, az ízületek rugalmasságának megtartásában és az ödémák csökkentésében játszik szerepet.

 

Fontos: A kurkuma csak főzve fejti ki kedvező hatását. Elsősorban húsok, levesek fűszereként, vagy zöldségek és szószok ízesítésére használjuk, de például a Worcester-mártás és a curry fűszerkeverékeknek is fontos alapanyaga. Gyógynövényes teánkba is bele főzhetjük.

 

A Kurkuma BIO minőségben, mindazok kedvence lehet, akik szeretnék megfűszerezni az étrendjüket igazi adag vitaminnal, ásványi anyaggal és flavonoidokkal.

Figyelem! Írásunk népgyógyászati, általános szakirodalmi forrásokra támaszkodik. Webáruházunkban megtalálható termékekre nem vonatkozik, a termékek önállóan nem alkalmasak betegségek gyógyítására, de adott problémák esetén kiegészíthetik az orvosi terápiát, és hozzásegíthetnek bennünket egy egészségesebb élethez!

 

Legnépszerűbb kurkumás termékeink:

Bio Kurkuma Por:

 

Bio csokoládés szeletek citromos, kurkumás


Életerő Bio Teakeverék:


Reishi-teafaolaj krém