A kurkuma remek fűszer, étel színezék és gyógynövény.
Jellegzetes és intenzív íze mellett remek gyulladáscsökkentő és kiváló
méregtelenítő.
Fő hatóanyaga, a kurkumin természetes gyulladáscsökkentő,
elsősorban a reumás panaszok enyhítésében, az ízületi merevség oldásában, az
ízületek rugalmasságának megtartásában és az ödémák csökkentésében játszik
szerepet.
Fontos: A kurkuma csak főzve fejti ki kedvező hatását. Elsősorban
húsok, levesek fűszereként, vagy zöldségek és szószok ízesítésére használjuk,
de például a Worcester-mártás és a curry fűszerkeverékeknek is fontos
alapanyaga. Gyógynövényes teánkba is bele főzhetjük.
A Kurkuma BIO minőségben, mindazok kedvence lehet, akik
szeretnék megfűszerezni az étrendjüket igazi adag vitaminnal, ásványi anyaggal
és flavonoidokkal.
Figyelem! Írásunk népgyógyászati, általános szakirodalmi forrásokra támaszkodik. Webáruházunkban megtalálható termékekre nem vonatkozik, a termékek önállóan nem alkalmasak betegségek gyógyítására, de adott problémák esetén
kiegészíthetik az orvosi terápiát, és hozzásegíthetnek bennünket egy
egészségesebb élethez!
Legnépszerűbb kurkumás termékeink:
Bio Kurkuma Por:
Bio csokoládés szeletek citromos, kurkumás
Életerő Bio Teakeverék:
Reishi-teafaolaj krém