Süngomba,

2022. Június 21. 15:12

"A Hagyományos Kínai Gyógyászat szerint a süngomba mind az öt legfontosabb belső szervünkre hat, minden elemet erősít és harmonizál, azaz erősíti és táplálja a lépet, a tüdőt, a szívet, a veséket, a beleket. Még a daganatokkal szemben is segíti a testet."

"A süngomba legismertebb hatása, hogy a gyomor bélrendszeri gyulladásokat hatékonyan csökkenti, a refluxot megszünteti."

 

"Klinikai kutatásokban a süngomba vizes oldata (azaz a belőle főzött tea) csökkentette a gyomorban és a nyelőcsőben a felmaródott területet, valamint a fekélyek méretét, de magát a kialakulását is. A süngomba fokozza a gyomorban a védő nyák termelődését."

 

"Más kutatásokban a nyelőcső és gyomorrák kialakulását és növekedését gátolta. A daganatok kialakulását és növekedését mind a teljes gomba, mind a micélium és az izolált hatóanyagok megakadályozták."

 

Forrásként Dr. Csomai Zita Gyógygomba kézikönyv című könyvét használtuk.

Figyelem! Írásunk népgyógyászati, általános szakirodalmi forrásokra támaszkodik. Webáruházunkban megtalálható termékekre nem vonatkozik, a termékek önállóan nem alkalmasak betegségek gyógyítására, de adott problémák esetén kiegészíthetik az orvosi terápiát, és hozzásegíthetnek bennünket egy egészségesebb élethez!

 

Szeretnéd beilleszteni étkezéseidbe a süngombát? Itt van hozzá pár tipp:

https://www.biogombabolt.hu/termekek/bio-sungomba