Bio és natúr kozmetikumok a ganoderma erejével

2021. Szeptember 30. 10:42

Dr. Ganolife kozmetikai termékcsaládunk DUPLÁN különleges, az általunk termelt bio ganoderma mellett, számos natur és bio összetevőket tartalmaz a természet patikájából. Hatékony kozmetikumok a természetes- bőregészségért és szépségért a gyógygombák királynőjének az erejével.

Tudtad? A Ganoderma gombának nem csak a hatóanyag tartalma, de elnevezése is igen sok féle. Magyarul: pecsétviaszgomba, japánul – Reishi kínaiul – Ling Zhi koreaiul – Jong Csi.

A gombás kozmetikum kifejezés sokunknál vált ki negatív érzést, pedig a gomba évek óta fontos része étrendünknek, és ma már kozmetikai összetevőként, kozmetikai vagy natur kozmetikai formában is utat talál.

 

A kozmetikai ipar folyamatosan keresi a gomba összetevőket természetes forrásokból, versenyképességük és alacsonyabb toxicitási hatásuk miatt.

Az eddigi vizsgálati eredmények alapján a gomba kivonatok, valamint azok bioaktív metabolitjai fontos összetevőket jelentenek, amelyek hozzájárulhatnak az öregedés elleni küzdelemhez, csökkenthetik a gyulladásos bőrbetegségek súlyosságát és kijavíthatják a hiperpigmentációs rendellenességeket.

A ganodermát évszázadok óta a természetes bioaktív vegyületek hagyományos forrásaként tartják számon, és a közelmúltban a kozmetikai iparban potenciális komponensekként használták fel. A Ganoderma poliszacharidok és triterpének mellett több fehérjét is találtak a Ganodermában . A gombás immunmoduláló fehérjéken (FIP), amelyek potenciálisan kozmetikai vagy nutricosmetikussá fejleszthetők, és alkalmas célpontok a bevett biotechnológiai módszerekkel történő előállításra.


A Dr Ganolife biokozmetikum termékcsalád tagjai:

  • Bio Cickafarkfű-Reishi bőrregeneráló gél: gyulladáscsökkentő, antiszeptikus és bőrregeneráló hatásáról ismert gyógynövényeket és a Ganoderma gomba (Reishi) kivonatát tartalmazó biokozmetikum. 
  • Reishi-Cickafarkfű bőrregeneráló bio testápoló: extra érzékeny bőrűeknek, valamint seborreás, ekcémás bőrrel rendelkezőknek.
  • Bio Reishi és Echinacea Krémdezodor: mely alumínium sóktól mentes.
  • Bio Ginkgo és Reishi Regeneráló arckrém: segíti az arcbőr regenerációját, és bio tápanyagokkal való feltöltődését.
  • Reishi Bíbor Kasvirág Babafürdető: 76%-ban ellenőrzött ökológiai termelésből származó összetevőket tartalmaz. Bőrgyógyászatilag tesztelt termék! 
  • Reishi bio krémtusfürdő: érzékeny bőrre, a hámregeneráció elősegítésére. 
  • Reishi-teafaolaj krém: bio ganoderma lucidum gomba kivonatot, valamint szárító, gyulladáscsökkentő és antiszeptikus hatásukról ismert gyógynövények kivonatait, valamint illóolajokat tartalmaz. 
  • Reishi-teafaolajos bio fogkrém: a benne lévő teafaolaj, citrom és menta illóolaja a megfelelő szájhigiénés állapotot és az üde leheletet biztosítja. 
  • Rozmaring-reishi regeneráló bio sampon: 70%-ban ökológiai összetevővel készült, érzékeny fejbőrű embereknek.

 

Ismerd meg jobban kozmetikumainkat és próbálj ki legalább egyet!  

Forrás:

https://mushroomreferences.com/2021/02/09/mushrooms-extracts-and-compounds-in-cosmetics-cosmeceuticals-and-nutricosmetics-a-review/

https://mushroomreferences.com/2021/02/09/ganoderma-proteins-and-their-potential-applications-in-cosmetics/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32872510/