Blog témakörök

Blog


Gomba fogyasztásával ugyanannyi D-vitaminhoz juthatunk, mintha D-vitamint szednénk, a Bostoni Orvosi Egyetem felfedezése szerint.

A napi D-vitamin szükségletet már 10 dkg gomba (kb. 3 db csiperke) elfogyasztásával is fedezni tudjuk, egy egyszerű módszerrel ugyanis az ötszörösére lehet növelni a gombában lévő D-vitamin mennyiséget.


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Biogomba kisokos: Barna csiperkegomba

2020. Február 28. 20:03

A gombák közül a csiperkegombát termesztik és fogyasztják a legtöbben a világon. A fehér és barna kalapú gombafajta számos jótékony hatással rendelkezik, és különösen ajánlott a vegetáriánus étkezés kedvelőinek.

Barna csiperkegomba

A barna csiperkegomba a fehér rokona. Termesztés-technológiája nem olyan intenzív, mint a fehér rokonánál alkalmazott, termesztése ezért hosszabb ideig tart. Ennek is köszönhető, hogy egyedülállóan gazdag ízek, illatok és aromák, dúsulnak benne. Ínyenceknek való igazi különlegesség. Legfinomabb grillezve, de vastag szeleteit, nyílott kalapját serpenyőben is süthetjük. Ízei, aromái jól érvényesülnek a vajjal, sajtokkal együtt, igazi csemege. Fehér rokonához hasonlóan ne hámozzuk meg, csak folyó víz alatt öblítsük le.


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Tudtad? A gomba : gluténmentes, laktózmentes, élelmi rostban gazdag, természetes D-vitamin forrás, szénhidrát tartalma alacsony.

  A barna csiperke víztartalma kb 94 %. Egy 20 g-os szárított barna csiperke csomag kb. 33-35 dkg friss gombának felel meg. A szárított gombát kb. félórára be kell áztatni használat előtt.


  Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

  Csoki gombával???????????

  2020. Január 31. 18:46

  Ez meg miféle hóbort már megint? Ezt a kérdést joggal tehetnénk fel, ha nem a Ganoderma gombáról lenne szó. De miért van a csokiban?

  Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

  Ízletes étkezési gomba.
  A Barna csiperkének zamatos, erdei gombára emlékeztető íze, illata van.
  Kiváló önálló ételek készítésére és fűszerezésre egyaránt.
  A Barna csiperke víztartalma igen magas, megközelítőleg 93,5%. 
  A 20 g szárítmány kb. 300 g nyers gombának felel meg.


  Hozzászólás 0 hozzászólásTovább