Kávézás közben megállunk egy kicsit. Átadjuk magunkat az íz és az illat élvezetének. A meleg nedűt kortyolgatva felmelegszik a lelkünk is. :-)
A koffein felpörget, a ganoderma gomba szerves germánium tartalma növeli a véroxigén szintet, ezért jobban tudsz majd koncentrálni, ráadásul stimulálja a stressz hormonokat is, amik meg szépen vissza fogják húzni éles kis karmaikat.
Fókuszban az immunerősítés. "Boldog has=Boldog agy"
Kicsi Vú, az 5 elem konyha magyarországi nagykövete nemcsak nagy gombaimádó, de azt is tudja, hogy a hagyományos kínai orvoslás melyik gombának milyen hatást tulajdonít. Tőle származik ez a recept, aminek hatásait is megtaláljátok lentebb.
Kicsi Vú ezt az értékes tudást online tanfolyamokon és előadásokon igyekszik átadni az érdeklődőknek, hogy minél több magyar ember megismerje az ősi Kína egészségmegőrző módszereit és az 5 elem konyha energetikai szemléletét.
Legújabb online tanfolyama hétfőn indul Fókuszban az immunerősítés címmel, amire március 27. péntekig még jelentkezhetsz.
Zöldfűszeres laskagomba - recept
Gomba fogyasztásával ugyanannyi D-vitaminhoz juthatunk, mintha D-vitamint szednénk, a Bostoni Orvosi Egyetem felfedezése szerint.
A napi D-vitamin szükségletet már 10 dkg gomba (kb. 3 db csiperke) elfogyasztásával is fedezni tudjuk, egy egyszerű módszerrel ugyanis az ötszörösére lehet növelni a gombában lévő D-vitamin mennyiséget.
Barna csiperkegomba
A barna csiperkegomba a fehér rokona. Termesztés-technológiája nem olyan intenzív, mint a fehér rokonánál alkalmazott, termesztése ezért hosszabb ideig tart. Ennek is köszönhető, hogy egyedülállóan gazdag ízek, illatok és aromák, dúsulnak benne. Ínyenceknek való igazi különlegesség. Legfinomabb grillezve, de vastag szeleteit, nyílott kalapját serpenyőben is süthetjük. Ízei, aromái jól érvényesülnek a vajjal, sajtokkal együtt, igazi csemege. Fehér rokonához hasonlóan ne hámozzuk meg, csak folyó víz alatt öblítsük le.