A vírusfertőzések az egyik leggyakoribb betegség az egész világon. Új vírusok jelennek meg folyamatosan.
Ezért mindig fontos odafigyelnünk a megelőzésre, immunrendszerünk karbantartására. Egyik természetes és egyszerű módja a vírusellenes gyógynövények, gyógygombák rendszeres fogyasztása.
A gyógygombáknak a természetben azért van szükségük vírus és baktériumölő komponensekre, hogy túléljék a vadonban burjánzó patogének rájuk nézve is végzetes támadásait. Az egyes gyógygombákban fellelhető béta-D-glükánok úgy tűnik, hogy az emberi immunrendszerre is jótékony hatással vannak, segítő kezet nyújtanak a vírusok és baktériumok elleni harcban.
A kiegyensúlyozott étrend és a testmozgás cukorbetegségben szenvedők esetében alap terápia. A mai rohanó világban azonban nagy kihívást jelent a megfelelő élelmiszerek kiválasztása. Az egyik fontos szempont az alacsony glikémiás indexű ételek, melyek pozitív hatással vannak a cukoranyagcserére.
Léteznek azonban olyan élelmiszerek és gyógynövények, amelyek különleges összetevőikkel szabályozzák az anyagcsere folyamatokat és segítenek a cukorbetegeknek.
A gombák az egészséges, kiegyensúlyozott étrend részei. Mivel elenyésző kalóriát tartalmaznak, alacsony a glikémiás indexük – ami azt jelenti, hogy nem emelik meg a vércukorszintet –, és kevés szénhidrát található bennük, jól illenek egy diabéteszes diétába.
1. A Gyapjas Tintagombát (Coprinus comatus) igen érdekes neveken is emlegetik, mint bozontos sörény, csirkecomb gomba vagy ügyvéd paróka, általában tavasszal és ősszel nő a gyepeken.
2. A Gyapjas Tintagomba termőtest kémiai összetétele függ az eredettől, a környezeti állapottól. A gombák gazdagok különféle biológiailag aktív anyagokban, ezen vegyületek egy része csak termesztett gombákban, míg mások csak vadakban található meg.
3. Ennek a fajnak az az egyedülálló tulajdonsága, hogy csak akkor ehető, amikor fiatal.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én tele vagyok. Mindegy mit, csak húst ne. Vajon a gomba jó választás?
Tudtad, hogy a gomba