Blog témakörök

Blog


Gomba paprikás elkészítésének mikéntjei között csak fantáziánk szoríthat határok közé.

Ha most szombaton ellátogatsz Budapesten a Csörsz utcai Biopiacra (a MOM Művelődési Ház udvarán) laskagombát, sárga lakát, barna csiperkét és déli tőkegombát egyaránt tehetsz a hétvégi gombapörköltbe. :-)

 

Ebben a videóban megmutatom nektek hogyan készítem, ha nagyszámú vendégseregre készülök.


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább


Tudtad?

A gombák kiterjedt micélium-hálózatuk révén a növekedés helyén lévő termőközegből és vízből szivacsszerűen felvesznek mindent, amit ott "találnak".

 

 

 Gyöngyösi Sándor a 2019-es év Biogazdája segít tisztán látni a gombák világában:


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Csütörtökön a Fülöpjakabi Biogomba Farm jövendőbeli természetgyógyászoknak adott otthont, életmód tábor szakmai nap kirándulás keretei között.

Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Öltek érte: a gyógygombák királynője (Videóval)

Életelixírnek, a hosszú élet titkának tartották már 5000 évvel ezelőtt Kínában a pecsétviaszgombát különböző élénkítő és gyógyhatása miatt. Gyöngyösi Sándor, biogomba-termesztőt Fülöpjakabon kerestük fel és a gyógygombák jótékony hatásairól kérdeztük.


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Jó íze, kedvező élettani hatása miatt az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek csak ajánlani tudják ezt a gombát.

A gyapjas tintagomba igen változatosan elkészíthető, előszeretettel készítenek belőle töltött vagy rántott gombát, de egyszerű gombapörköltnek is kiváló.


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább