Blog témakörök

Blog


Fiatalon ehető gomba. Addig fogyasztható, amíg lemezei fehérek. Főzés során jellegzetes illata van, íze azonban kellemes, a fiatal példányok első osztályú csemegegombák. A népi gyógyászatból ismert viszont a gomba vércukorszint-csökkentő hatása.

Gyapjas tintagomba a Fülöpjakabi gombafarmon:


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Töltött Portobello, kölessel

2020. Május 22. 18:30

A héten hatalmas barna csiperke gombák teremtek a gombafarmon. Szinte szóltak hozzám:

Kérlek főz valami finomat!

Tudtad: A portobello gomba alapvetően a hagyományos barna csiperkegomba nagy méretű változata.

Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Először egy kis csokoládé történelem:

A Theobroma cacao (kakaófa) gyümölcse és a termésének magjai a kakaóbabok, melyek nélkül nem létezhetne csokoládé.

A Dél-Amerikában őshonos kakaóbabot először a maják, később az őket leigázó aztékok használták vallási szertartásaikhoz, feltehetően ezért lett később a kakaófa növénytani latin neve Theobroma cacao (a görög eredetű név jelentése: „istenek eledele”).


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Vadas gombamártás

2020. Május 1. 18:52

Hozzávalók:

 

  • marék szárított szilva
  • 1 dl vörösbor
  • kb. 30 dkg gomba (finom barna csiperkéből, déli tőkegombából, laskagombából, én több féle gombából készítettem)
  • 1 evőkanál áfonyalekvár
  • bors
  • vadas sült szaftja (Ha ép nem készül vadas, akkor egy kevés füstölt szalonnát  felkockázok, serpenyőbe teszem és zsírjára sütöm. A pörcöket kiveszem. A kis fej vöröshagymát megpucolok, felaprítom és üvegesre sütöm. 1 gerezd fokhagymát felaprítok, vagy lereszelem és hozzá keverem és kész az alapom.)
  • tejszín (én bio zabtejszínt használtam)

Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Mi alapján válasszunk sportkrémet?

2020. Április 27. 11:16

Megoldást keresel a sajgó, fáradt izmaidra?

Hozzászólás 0 hozzászólásTovább