Blog témakörök

Blog


Különösen büszkék vagyunk Ganodermás kávé készítményünkre. Melyben a kávézás öröme és a Ganoderma rendszeres fogyasztása és helyes elkészítési módszere egyszerre találkozik.

Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

A nyári melegekben sem kell lemondanunk a különleges teák élvezetéről. Készítsük el reggel és miután kihűlt a hűtőben tárolva egész nap frissítő italunk lehet. Nem csak fantasztikus módja szomjúságunk oltásának, de közben egészségünket is támogathatjuk vele.

Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Kedves Biogomba rajongók és gyermekeik!

Itt az idő ceruzát, tollat vagy ecsetet ragadni! Készítsetek olyan rajzokat melynek témája a GOMBÁK.


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

A lábad alatt rejtőzik egy információs országút, amely lehetővé teszi a növények számára, hogy kommunikáljanak és segítsék egymást.


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Kurkuma szent fűszer

2021. Május 11. 15:03

MI AZ A KURKUMA?

Ezt az aranyszínű, általában őrölt formában kapható ételízesítőt sajnos keveset használjuk, pedig, mint alább látható nemcsak finom, hanem rendkívül egészséges is. Dél-Ázsiából származik, ahol indiai sáfrány néven is ismerik. A növény gyömbérre emlékeztető, sárga festékanyagot tartalmazó gyöktörzsét és gumóját használják fel fűszernek, először megfőzik, majd megszárítják, végül porrá őrlik. Leginkább önmagában vagy a curry fűszerkeverék összetevőjeként forgalmazzák. Néhány, különlegességeket is árusító piacon azonban megtalálható nyers, frissen szedett formában is.


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább