Blog témakörök

Blog


Ismerd meg a gyógygombáinkból és a népi gyógyászatból jól ismert növényekből álló három új különleges egészségtámogató teakeverékünket.


Cukorbetegeknek - Immunrendszerünknek - Gyermekeknek


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Tudod, mi az az adaptogén? Jobb, ha megtanulod, mert hasznos lehet.

 

 

Adaptogének
Az adaptogén élelmiszerek (gyógynövények, gyógygombák) azok, amelyek harmonizálják a belső elválasztású mirigyek és az immunrendszer működését: szükség szerint lelassítják a túlműködő, felgyorsítják az alulműködő szerveinket, az optimálisan működőket pedig nem változtatják, azaz alkalmazkodnak (adaptálódnak) a szükségletekhez.

 Az adaptogén élelmiszerek akkor és úgy hatnak, ahogyan az adott pillanatban szükségünk van rájuk. A kulcsszó az adaptáció, azaz a tökéletes alkalmazkodás.

 

Az ősi kínai medicina szerint a reishi (pecsétviaszgomba, ganoderma lucidum) is egy ilyen adaptogén élelmiszer, mely képes egyszerre támogatni a szervezet védekezőképességét és idegrendszerét.


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Az allergia népbetegség, az immunrendszer túlműködése okozza, aminek következtében olyan, számára ártalmatlan anyagokat is veszélyesként érzékel, mint a pollenek. Ezek ellen harcol, amikor hisztamin felszabadulását indítja el a szervezetben, a könnyezés, tüsszögés, viszketés jelzi, hogy meg akar szabadulni ettől az anyagtól, a pollentől.

A tüneti kezelések az allergiás tüneteket szüntetik meg, a hisztamint blokkolják, a gyulladást csökkentik helyileg, mint például a szteroid orrspray az orrnyálkahártyán, vagy az antihisztamin tabletták, szemcseppek.

Immunterápiával idővel elkerülhetjük, vagy jelentősen csökkenthetjük a kellemetlen tüneteket, mely a kiváltó okra hat. Az immunrendszer kisiklott működését állítja helyre.

Reishi (Ganoderma lucidum) allergia elleni immunterápiát segítő tulajdonságai:


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Gyógygomba vírus ellen

2021. Március 3. 18:06

A vírusfertőzések az egyik leggyakoribb betegség az egész világon. Új vírusok jelennek meg folyamatosan.

Ezért mindig fontos odafigyelnünk a megelőzésre, immunrendszerünk karbantartására. Egyik természetes és egyszerű módja a  vírusellenes gyógynövények, gyógygombák rendszeres fogyasztása.

A gyógygombáknak a természetben azért van szükségük vírus és baktériumölő komponensekre, hogy túléljék a vadonban burjánzó patogének rájuk nézve is végzetes támadásait. Az egyes gyógygombákban fellelhető béta-D-glükánok úgy tűnik, hogy az emberi immunrendszerre is jótékony hatással vannak, segítő kezet nyújtanak a vírusok és baktériumok elleni harcban.


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Bőrápolás a hideg időkben is!

2021. Február 12. 20:50

A tél kihívást jelent bőrünknek, jelentősen csökkenti bőrünk ellenálló képességét. 

A fűtött szoba és a kinti hideg hatására bőrünk gyakran vörös, viszkető, száraz, így 
komfortérzete kellemetlenné válik.

A különféle bőrproblémákban szenvedőknél a fenti tünetek fokozottan jelentkeznek. 
Az ekcéma, a pikkelysömör és a rosacea, az állandósult bőrpír, a bőrgyulladás három gyakori formája, amely gyermekeket és felnőtteket egyaránt érinthet.
 

Amennyiben időben gondoskodunk bőrünk speciális igényeiről, megfelelő táplálásáról és védelméről, az idő előtti bőröregedéssel sem kell számolnunk.

Hozzászólás 0 hozzászólásTovább