Az alábbi szakirodalmi összefoglaló a mikroőrlés
technológia jelentőségét tárgyalja az élelmiszeriparban, ahol a szuperfinom
őrlési technológiának kulcsfontosságú szerepe van a termékek minőségének
javításában:
Mikroőrlési technológia alkalmazása és előnyei:
Ezek a tulajdonságok különösen fontosak a
funkcionális élelmiszerek és az egészségmegőrzést szolgáló termékek piacán,
ahol a tápanyagmegőrzés és biológiai hozzáférhetőség kulcsfontosságú. A
mikroőrlés így alapvetően befolyásolja az élelmiszeripari termékek minőségét és
piaci versenyképességét.
Forrás: Tandfonline - A mikroőrlés
potenciálja az élelmiszerporok minőségének módosításában
"A szemcseméret hatása a Hypsizygus marmoreus gombapor és forró
vizes kivonatainak fizikai-kémiai és morfológiai tulajdonságaira" című
tanulmány részletesen vizsgálja, hogy a szuperfinom őrlés miként javítja a
gombaporok és forró vizes kivonataik tulajdonságait:
Eredményeik alapján a szuperfinom őrlés előnyösen
befolyásolja a gombaporok fizikai-kémiai tulajdonságait és ízjellemzőit
(Forrás: Emmanuel Hitayezu és Yoon-Han Kang, 2021).
https://www.ekosfop.or.kr/archive/view_article?pid=kjfp-28-4-540