Webáruház
» Teák és teázás kellékek
» Bio Csipkehús Tea
/termek/t0904-bio-csipkehus-tea
A csipkebogyó hosszában kettévágott, megtisztított húsos vacokrésze csipkehús néven kerül forgalomba . C-vitamin tartalma tízszerese a citromének.
A csipkebogyó a népi gyógyászatban jól ismert gyógynövény.
Bio Csipkehús Tea részletes ismertetője
Összetevők: Szárított Bio Csipkehús*
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
Nettó tömeg: 100 g
Elkészítési javaslat:
A csipkebogyótea elkészítésénél szem előtt kell tartanunk, hogy C-vitamin tartalmát, vagy ásványianyag-tartalmát szeretnénk-e inkább hasznosítani.
Az első esetben csupán áztatjuk a bogyókat, a második esetben forraljuk a szemeket.
Hideg vizes áztatás esetén maximum 40 C-os vízben, legalább 6-8 órát áztatjuk.
Forralás: a beáztatott, leszűrt csipkebogyókat 7-9 percig érdemes forralni leszűrni, majd megvárni, hogy a tea iható hőmérsékletűre hűljön.
Ha vitamin és ásványi anyag-bombát szeretnénk, akkor keverjük össze a két teát, de természetesen csak azután, ha a második teavariáció már kihűlt.
Egy adag: 1-2 teáskanál csipkehús 2-3 dl vízben.
Ellenőrző szervezet: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft
Vitamintartalmánál
fogva főként megfázásos, fertőzéses betegségek megelőzésére, tüneteinek
enyhítésére használható. Növeli a fertőzésekkel szemben ellenálló
képességet. Enyhén fokozza a gyomorsav termelést, segíti az emésztést.
A csipkebogyó húsa a
C-vitaminon kívül számos ásványi anyagot és egyéb jótékony összetevőt
tartalmaz, melyet elsősorban emésztési panaszokra, máj- és epe
bántalmak esetén lehet hasznosítani.
A csipkebogyó tea ártalmatlan, korlátlan ideig fogyasztható. Nyáron, kellemes íze miatt, üdítő helyett is ajánlott.
Figyelem! Enyhe hashajtó hatással rendelkezik az arra érzékenyeknél. Amennyiben a
tea fogyasztása kapcsán folyamatosan fenn áll ez a helyzet, inkább
hagyd abba a tea rendszeres ivását.