Látogasson el webáruházunkba!

Bio Csipkehús Tea (t0904)

Webáruház  »  Teák és teázás kellékek  »  Bio Csipkehús Tea
/termek/t0904-bio-csipkehus-tea
 Bio Csipkehús Tea
A csipkebogyó hosszában kettévágott, megtisztított húsos vacokrésze csipkehús néven kerül forgalomba . C-vitamin tartalma tízszerese a citromének.  
Ára:
1 000 Ft

A csipkebogyó a népi gyógyászatban jól ismert gyógynövény.

Bio Csipkehús Tea részletes ismertetője

Összetevők: Szárított Bio Csipkehús*
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

Nettó tömeg: 100 g

Elkészítési javaslat:

A csipkebogyótea elkészítésénél szem előtt kell tartanunk, hogy C-vitamin tartalmát, vagy ásványianyag-tartalmát szeretnénk-e inkább hasznosítani.

Az első esetben csupán áztatjuk a bogyókat, a második esetben forraljuk a szemeket.

Hideg vizes áztatás esetén maximum 40 C-os vízben, legalább 6-8 órát áztatjuk.
Forralás: a beáztatott, leszűrt csipkebogyókat 7-9 percig érdemes forralni leszűrni, majd megvárni, hogy a tea iható hőmérsékletűre hűljön.
Ha vitamin és ásványi anyag-bombát szeretnénk, akkor keverjük össze a két teát, de természetesen csak azután, ha a második teavariáció már kihűlt.

Egy adag: 1-2 teáskanál csipkehús 2-3 dl vízben.

Ellenőrző szervezet: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft

Vitamintartalmánál fogva főként megfázásos, fertőzéses betegségek megelőzésére, tüneteinek enyhítésére használható. Növeli a fertőzésekkel szemben ellenálló képességet. Enyhén fokozza a gyomorsav termelést, segíti az emésztést.
A csipkebogyó húsa a C-vitaminon kívül számos ásványi anyagot és egyéb jótékony összetevőt tartalmaz, melyet elsősorban emésztési panaszokra, máj- és  epe bántalmak esetén lehet hasznosítani.


A csipkebogyó tea ártalmatlan, korlátlan ideig fogyasztható. Nyáron, kellemes íze miatt, üdítő helyett is ajánlott.

Figyelem! Enyhe hashajtó hatással rendelkezik az arra érzékenyeknél. Amennyiben a tea fogyasztása kapcsán folyamatosan fenn áll ez a helyzet, inkább hagyd abba a tea rendszeres ivását.