Mi alapján válasszunk sportkrémet?

2020. Április 27. 11:16

A bemelegítés edzés előtt pont olyan fontos szerepet játszik a sportban, mint maga az edzés.

Bármilyen típusú mozgásformát is választunk ezt a lépést nem szabad kihagyni. A bemelegítés célja ugyanis a szervezet felkészítése a nagyobb megterhelésre.

Bemelegítés során a szervezetet nyugalmi állapotból fokozatos átvezetéssel egy terheléses állapotba helyezzük át, hatására fokozódik a vérkeringés, aminek következtében emelkedik a test hőmérséklete, így az edzés során igénybe vett izmok is elkezdenek bemelegedni és rákészülni az edzésre.

Rugalmasabbá és nyújthatóbbá válnak az izmok, valamint a fokozott vérkeringés hatására javul az izom és szalagjainak oxigénellátása, aminek köszönhetően csökkenthető a sérülések kialakulása. A bemelegítés során a fokozatosság elvét betartva kell a test valamennyi izomcsoportját megmozgatni. 

A bemelegítő krém használata nem helyettesíti a bemelegítést, de támogatja annak hatékonyságát.

A megfelelő bemelegítő krém alkalmazása edzés előtt segíti az izmok átmelegítését, ellazítását, felkészítését a terhelésre.

Kerüljük a vegyileg formulázott, kőolaj alapú, szintetikus összetevőkből készült kommersz sportkrémeket, mert nem támogatják a bőr egészséges működését!

Megoldást keresel a sajgó, fáradt izmaidra?

 A Reishi sportgél több oldalról támogatja az edzés utáni regenerációt! Ez a sportgél a gyulladáscsökkentő hatásáról jól ismert Ganoderma gomba-, cickafarkfű- és tömjén kivonatát tartalmazó bőrápoló krém. A megterhelt izmok és ízületek feletti bőrfelületre alkalmazva előnyös, a népgyógyászati hatásukról jól ismert gyömbér, koriander, szegfűszeg és grapefruit illóolajok, valamint a kurkuma-, rozmaring-, majoranna-, szalmagyopár kivonatok használata.

 

A gyulladáscsökkentő hatásáról jól ismert Ganoderma gomba-, cickafarkfű- és tömjén kivonatát tartalmazó bőrápoló krém. A megterhelt izmok és ízületek feletti bőrfelületre alkalmazva előnyös a népgyógyászati hatásukról jól ismert gyömbér, koriander, szegfűszeg és grapefruit illóolajok, valamint a kurkuma-, rozmaring-, majoranna-, szalmagyopár kivonatok használata. 


https://www.biogombabolt.hu/termek/sportgel