Hogyan támogatják a gombák emésztőrendszerünk helyes működését?

2022. Június 25.
Az emésztőrendszerünk helyreállításában nagyon sokat tudnak segíteni a gombák és a gyógygombák.🧐

👉A gombák nagy mennyiségű béta-glükánt tartalmaznak, ami az immunerősítő hatásáról ismert. Kevésbé ismert azonban, hogy nagyon jó prebiotikum a bélrendszer jótékony baktériumai számára. A bélflóra helyreállítása elengedhetetlen az egészségünk számára, ehhez nem elegendő a probiotikumokat pótolgatni, hanem jó minőségű és mennyiségű prebiotikummal a baktériumok tápanyagait kell biztosítani.

A gombák közül a Ganoderma tartalmazza a legnagyobb mennyiségű béta-­glükánt. Szinte minden embernél nagyon fontos, hogy a belet és a bélflórát jó állapotban tartsuk, mert számtalan betegség kiindulópontja lehet a felborult állapotú bélflóra. Amikor már károsodott a bélflóra, nem elegendő a probiotikumot, azaz a jótékony baktériumokat adni, mert prebiotikum nélkül nem tudnak megtelepedni, szaporodni. A prebiotikum tulajdonképpen táplálja a probiotikus baktériumokat, így lehetővé teszi azok szaporodását, hogy végül betelepítsék az egész vastagbelet.

Emésztőrendszerünk egészségének megőrzése és visszaszerzése fontosabb, mint hinnénk. Rengeteg betegség megelőzhető általa, ha biztosítjuk számára az optimális működést.

Használd fel az ősi tudást és fogyassz kiváló minőségű, tiszta forrásból származó, természetes prebiotikumokot a gombák segítségével.

Forrásként Dr. Csomai Zita Gyógygomba kézikönyv című könyvét használtuk.

Rengeteg féleképpen építheted be étkezésedbe a gombákat. Itt van hozzá pár tipp:
Figyelem! Írásunk népgyógyászati, általános szakirodalmi forrásokra támaszkodik. Webáruházunkban megtalálható termékekre nem vonatkozik, a termékek önállóan nem alkalmasak betegségek gyógyítására, de adott problémák esetén kiegészíthetik az orvosi terápiát, és hozzásegíthetnek bennünket egy egészségesebb élethez!