Ganoderma fogyasztási tanácsok vevői kérdések alapján!

2019. Január 14. 21:29

Legegyszerűbben:

Napi egy-két kávéskanál őrleményt elkeverünk kevés folyadékba (lehetőleg forró folyadékba), vízbe, teába, kávéba, zöldség, vagy gyümölcslébe.

A C vitamin fokozza a termék összetevőinek biohasznosulását!


Tea főzet is készíthető belőle.

Teafilter papírba tesszük a kávéskanál ganoderma gomba őrleményt. Leforrázzuk 2 dl forró vízzel, majd 5 percig állni hagyjuk. Miután kihűlt citrommal ízesítjük. Influenzás időszakban a ganoderma mellé tehetünk friss gyömbért is a teánkba. Ha nincs otthon teafilter papír, tegyük az őrleményt a csészénkbe és úgy forrázzuk le. Az így elkészült teát leszűrjük (akit nem zavar nyugodtan igya meg az őrleményt a teával együtt).Megfázásos időszakban én így fogyasztom kúraszerűen:

Egy fél citrom leve, kis kanál méz, egy kávés kanál ganoderma, esetleg propolisz csepp (drogériákban, méz termelőknél kapható).

Kemoterápia mellett Dr. Porf Dinya Zoltán ajánlása alapján:


0,5 liter vízbe elkeverek 3-4 kávéskanál ganoderma és shiitake gomba keveréket plusz 1 tasak zöld teát (bármely boltban kapható, ha lehet ceyloni zöld teát), valamint fél kávés kanál bolti fűszer kurkuma port.
A keveréket 12-15 percig erősen forralom. Lehűtöm szoba hőmérsékletűre. Leszűröm. A hideg szürletbe 1000 mg aszkorbinsav port keverek (C vitamin). 2-3 adagra szétosztva fogyasztom.


Vevőink kérdezték:

A forró folyadék nem teszi tönkre a gombában lévő hatóanyagokat? A gombában lévő hatóanyagok nem érzékenyek a magas hőmérsékletre. Sőt a forró közeg segíti a szervezetünknek a hasznosítás folyamatát.

Evés előtt, vagy evés után fogyasszam? Alapvetően nincs jelentősége. Amennyiben a gomba fogyasztása során érzékeny hasi panaszokat észlel, akkor a étkezés közben, vagy után fogyassza az őrleményt.

Mennyit fogyasszak a gomba őrleményből? Csapott, vagy púpos kávés kanál az adag? Mivel természetes anyagról beszélünk, így nem lényeges a milligramm pontosságú adagolás.

Mindenképpen fokozatosan szoktassa hozzá a szervezetét a ganoderma gomba fogyasztásához, mivel erősen méregtelenít.

Az első héten napi fél kávés kanálla fogyasztása elegendő. A következő héten 2 x fél, vagy 1 x 1 kávés kanállal fogyassza a gombát. Közérzetétől függően emelheti az adagot napi 2-3 x 1 kávés kanálnyi adagig.

Este, vagy napközben jobb a ganoderma gomba alkalmazása? A ganoderma gomba természetes összetevője a szerves germánium, mely növeli a véroxigén szintet, ezért a gombát inkább reggel, vagy napközben fogyassza.

Honnan tudom, hogy nekem mennyi gomba por fogyasztása a megfelelő? A ganoderma túlzott fogyasztása esetén ingerlékenység, hasmenés, kiütések előfordulhatnak. Ez esetben csökkentse a gomba por fogyasztását.

Mikor nem javasolt a bio ganoderma őrlemény használata?

 *          hároméves kor alatt

*          terhesség idején

*          szoptatás idején

 Lehet-e gyógyszeres terápia mellett bio ganoderma őrleményt fogyasztani?

 Természetesen lehet, hisz ez a termék természetes bio élelmiszer.

 Amennyiben valamilyen betegségben szenved, kérje ki orvosa véleményét!

 Vannak viszont olyan gyógyszerek, melyek hatását befolyásolhatja a termék alkalmazása, ilyenek lehetnek: 

 *          véralvadásgátlók (pl. heparin és kumarin származékok (pl. Syncumar, Warfarin)),

 *          thrombocita aggregációt gátló gyógyszerek (pl. aspirin, ticlopidin, clopidogrel).

 Amennyiben ilyen jellegű gyógyszereket szed, feltétlenül kérje ki kezelőorvosa tanácsát!

Figyelmeztetés:

Gombára és gombaspórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt!

A gomba por nem gyógyszer, használata nem helyettesíti az orvosi terápiát, csak kiegészítheti azt.  Jelen élelmiszer fogyasztása nem helyettesíti az egészségtudatos táplálkozást és az egészséges életmódot, sem az orvosa által előírt gyógyszeres és egyéb kezelési módokat! Kérdéseivel forduljon orvosához!

Tudjon meg többet a gyógygombákról: www.biogomba.hu

Gomba őrlemények: www.drganolife.hu