Rengeteg kutatás igazolta már, hogy a ganoderma gomba az
egyik legsokoldalúbb, legtöbb jótékony hatással bíró gyógygombánk. De ez a
sokoldalúság nem csak ebben nyilvánul meg, hanem ezt a gombát lehet legtöbbféleképpen
feldolgozni, a legkülönbözőbb formában egészségünk szolgálatába állítani.
Mi minden készülhet a ganodermából?
- Az őrleményből leginkább vizes kivonatot, vagy teát
készítünk, hisz a benne lévő hatóanyagok így tudnak leginkább kioldódni. Ételekbe
belekeverve vagy akár forró vízben is fogyasztható.
- Gombás teakeverékek széles választékával találkozhatunk a
kínálatban. Nem csak őrleményből
készíthetünk teát, hisz előre csomagolt filteres formában is kapható, például shiitake
gombával kombinálva, így az elkészítése bárhol megoldható.
- A ganodermás kávé sokunk nagy kedvence, így a hagyományos
kávé gyomorsav növelő hatása miatt nem kell lemondani a kávézás öröméről.
- Egy csipetnyi édesség. Gyanodermás csokoládé. Imádni való,
jelenleg már 4 féle (málnás, kávés, kókuszos és kurkumás) ízben is kapható,
természetesen csak egészségbarát alapanyagokkal, bio kivitelben.
- Kozmetikum ipar is előszeretettel használja, így különböző
krémek, samponok, fogkrémek formájában is részesei lehetnek mindennapjainknak.
A Ganodermáról mint gombáról és egészségtámogató hatásairól:
-Immunrendszer erősítő
-Fokozza a teljesítőképességet
-Kiegészítő terápia lehet rákos megbetegedések kezelésében
-Vírus ellenes hatása lehet
-Természetes antibiotikumént is használható
-Segíti a méregtelenítést és májvédő hatása is van
-Segíthet az Alzheimer-kórban szenvedőknek is
Figyelem! A fent említett hatások rövid összefoglalója annak amit tudományos
kisérletekből és a népi tapasztalatokból ismerhetünk. Mint ahogy a rákkutatás vagy
a virológia is hatalmas ismeretanyag mindig kérdezd orvos szakértőinket mielőtt
egy-egy panasz esetén elkezded használni a gyógygombákat.