Csomagolás: őrlemény üveg tégelyben.
Nettó tömeg: 30 g bio gyapjas tintagomba őrlemény.
Összetevők: Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó őrölt gyapja tintagomba őrlemény
ŐRLEMÉNYEINK A GOMBA TERMŐTESTÉT ÉS SPÓRÁJÁT EGYARÁNT TARTALMAZZÁK!
TERMÉSZETES ÖSSZETEVŐK, TERMÉSZETES FORMÁBAN!
Összetevők: ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó gyapjas tintagomba őrlemény
Csomagolás: őrlemény üveg tégelyben.
Származás: Magyarországon termesztett és szárított gombaőrlemény.
Ajánlott fogyasztása: naponta 2-szer 1 mokkáskanál (2 g) ételhez, italhoz keverve.
Minőségét megőrzi: a csomagoláson feltüntetett időpontig.
A Gyapjas tintagomba természetes élőhelyei a rétek, de kertekben is találkozhatunk vele. Fehér színű, pikkelyes felületű kalapja, hosszúkás alakja jól megkülönbözteti más gombáktól. A gyapjas tintagomba beérését követően tintaszerűen, fekete színnel szétfolyik. Erre utal a gomba neve.
Milyen összetevőkből áll a gyapjas tintagomba őrlemény?
Tápérték 100 g termékben: Energia 582 KJ, 137 Kcal; Zsír 0,8g (amelyből telített zsírsavak 0,2 g); Szénhidrát 12,2g (amelyből cukrok 1,2g); Fehérje 20,3 g; Só 0,2 g. A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.
A gyapjas tintagombában számos
ásványi anyag és nyomelem található, mint például kálium, nátrium, magnézium,
vas, kalcium, mangán, cink és réz. Vitaminok közül a C-vitamin, a B1- és
B2-vitamin és a niacin van benne nagyobb mennyiségben.
Hogyan érdemes fogyasztani?
Fogyasztása étkezések után javasolt.
Cukorbetegségre szedett gyógyszer vagy inzulin használata esetén várjunk fél órát a gombapor elfogyasztásával.
Mennyit fogyasszunk a gyapjas tintagomba őrleményből?
Vevői kérdések:
Amit a szakirodalmak írnak a Gyapjas tintagombáról:
A jelenleg hatályban lévő EU-s és magyar jogszabályok alapján az étrend kiegészítőknek ill. semmilyen más élelmiszernek (pl. fokhagyma) gyógyhatást tulajdonítani nem szabad, ezért a következőkben leírtak nem vonatkoztathatók a Gyöngyösi és Társai Kft Biogombás, valamint Dr Ganolife védjeggyel ellátott termékeire és más cégek étrend kiegészítő és élelmiszer termékeire sem.
Gyapjas tintagomba és a metabolikus szindróma
A metabolikus szindróma a XX. század népbetegsége, mely leginkább rossz táplálkozási szokásainkkal hozható összefüggésbe, eredménye pedig a szív- és érrendszeri betegségek gyakoribb előfordulása.
Ezek a betegek elhízottak, vérnyomásuk, vérzsír értékük, valamint vércukor- szintjük egyaránt magas.
Egy vizsgálat alapján úgy tűnik, a gyapjas tintagomba képes lehet a metabolikus szindróma alapját is képező vércukorszintet mérsékelni metabolikus tüneteket mutató kisállatokon.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18347759
Hogyan érdemes a gyapjas tintagombát fogyasztani?
Az előbbiekben említett hatásai csak úgy érvényesülnek, ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a gombát. Erre a célra napi 100-200 g friss gomba, vagy 1-2 g szárított, porított gomba fogyasztása szükséges.
A porított gombát joghurtba, ételbe, folyadékba keverve fogyaszthatjuk.
A friss gombát gyorsan megpárolva napi adagokra osztva gyors fagyaszthatjuk is. Előfőzés után konzerválhatjuk is.
Ezt a gyógygombát őrlemény formájában is fogyaszthatjuk a szükséges napi mennyiségekben.
Miért éri meg Gyapjas tintagombát fogyasztani?
Gyapjas
tintagomba (másik ismert
nevén Petrencegomba, latin neve Coprinus comatus) az utóbbi években egyre
felkapottabbá vált az egészséges táplálkozás követőinek körében, talán nem is
véletlenül. De nézzük sorban, hogy miért is éri meg a XXI. század emberének ezt
a gombát rendszeresen fogyasztani! Rengeteg hasznos anyag található a Gyapjas
tintagombában, így ezen gyógygomba rendszeres fogyasztása csak egészséges lehet
mindenki számára. Milyen hasznos anyagokat tartalmaz a Gyapjas
tintagomba?
Bővebben
....
FIGYELMEZTETÉS!
Gombára és gombaspórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt!
A különböző gyógygombák élelmiszerek, melyek önállóan nem alkalmasak betegségek gyógyítására, de adott problémák esetén kiegészíthetik az orvosi terápiát, és hozzásegíthetnek bennünket egy egészségesebb élethez!
Szakirodalom:
(1) DotanN., WasserS., Mahajna J.: „Theculinary-medicinal mushroomCoprinus comatus as a natural antiandrogenic modulator.”, Integr Cancer Ther. 2011; 10(2):148-159.
(2) Popović M., VukmirovićS.,Stilinović N., Capo I., Jakovljević V.: „Anti-oxidative activity of an aqueous suspension of commercial preparation of the mushroom Coprinus comatus.”, Molecules 2010; 15 (7), 4564-4571.
Adatkezelési nyilvántartási számunk: NAIH-79902/2014, NAIH-79900/2014, NAIH-79899/2014, NAIH-79901/2014.