Új
 A Gomba századunk szuper élelmiszere Dr. Vetter János
A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:

A Gomba századunk szuper élelmiszere Dr. Vetter János

Cikkszám: KO101
Kiszerelés: db
Készlet:12 db raktáron

Napjainkban sokat emlegetjük azt a régi elvet, hogy „az vagy, amit megeszel”. Ebben a formában Feuerbach német filozófus írta le, bár már Hippokratész is szólt: „Gyógyszered legyen ételed, s ételed legyen gyógyszered”. Egyre többet tudunk a vadontermőről, de főként a termesztett gombák kémiai-biológiai értékeiről, a fogyasztásukkal összefüggő előnyökről (esetleg hátrányok) kérdéseiről.

6 900 Ft
Nettó: 6 571 Ft +áfa
Betöltés...

 db
Rövid ismertető:
SzerzőVetter János
CímA gomba – századunk szuper élelmiszere
KiadóAgroinform Kiadó
Kiadás éve2023
Terjedelem216 oldal
FormátumB/5, ragasztókötött
ISBN978 615 5666 61 2

Termékismertető

Napjainkban sokat emlegetjük azt a régi elvet, hogy „az vagy, amit megeszel”. Ebben a formában Feuerbach német filozófus írta le, bár már Hippokratész is hangsúlyozta: „Gyógyszered legyen ételed, s ételed legyen gyógyszered”. Egyre többet tudunk a vadontermő, de főként a termesztett gombák kémiai-biológiai értékeiről, a fogyasztásukkal összefüggő előnyök (esetleg hátrányok) kérdéseiről.

(részlet a szerző előszavából)

A gomba igazi szuperélelmiszer: fehérjében gazdag, kedvező az aminosav összetétele, alacsony energiatartalmú, magas a víz- és élelmirost-tartalma, nem tartalmaz koleszterint, A-, B1,2,3,5,9-vitamin-forrás, és kiemelkedően magas D-vitamin tartalommal bír. Sokan nem is sejtik, hogy miközben a sajátos ízvilágú kalapos köreteket fogyasztják, az immunrendszerüket erősítik, az érrendszerüket tisztítják, a glükózháztartásukat szabályozzák. A Távol-Keleten már kétezer éve fogyasztják az enyhén fokhagymaízű shiitake (Lentinula edodes) gombát, amely amellett, hogy finom csemege, számtalan egészségügyi probléma során alkalmazható gyógyírként.

Dr. Vetter János szakbiológusként végzett az ELTE Természettudományi Karán. Ezt követően szerezte meg az egyetemi doktori címet, növényélettani (szövettenyésztés) témában. Később végezte el a GATE-n a mezőgazdasági kutatási szakmérnök kurzust. 1972-től dolgozik az Állatorvostudományi Egyetem Növénytani tanszékén, illetve a jogutód Szent István Egyetemen, először mint tudományos munkatárs, majd egyetemi adjunktus, egyetemi docens, illetve egyetemi tanár, 1990-től a növénytani tanszék vezetője. 1985-ben védte meg a kandidátusi disszertációját (gombaélettani témában), 1995-ben habilitált, 1996-ban szerezte meg az MTA doktori címét (a nagygombák bontási folyamatai témában). Három nyelvből (orosz, német, angol) teljesítette a középfokú nyelvvizsga követelményeit. Főbb kutatási területei: Mérgező növények – növényi méreganyagok; Gombakémiai és -élettani kérdések. A gombák bontási folyamatai. A termőtestképzés folyamata.

 

Agroinform Kiadó, 2023.

Írta és szerkesztette: Dr. Vetter János

Termék értékelés és véleményezés

Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

Mások ezt tették még a kosárba

 Biogomba Bio Süngomba Örlemény 30 g
Érdeklődjön
3 990 Ft
3 142 Ft +áfa
133 Ft / g
  Bio ganoderma őrlemény  20 g
59 db raktáron
5 500 Ft
4 331 Ft +áfa
275 Ft / g