kb. 30 dkg gomba (finom barna csiperkéből, déli tőkegombából, laskagombából, én több féle gombából készítettem)
1 evőkanál áfonyalekvár
bors
só
vadas sült szaftja (Ha ép nem készül vadas, akkor egy kevés füstölt szalonnát felkockázok, serpenyőbe teszem és zsírjára sütöm. A pörcöket kiveszem. A kis fej vöröshagymát megpucolok, felaprítom és üvegesre sütöm. 1 gerezd fokhagymát felaprítok, vagy lereszelem és hozzá keverem és kész az alapom.)
tejszín (én bio zabtejszínt használtam)
Elkészítése:
a marék szilvát egy kis fazékban felöntöm a vörösborral és a szilvát puhára főzöm.
A gombákat felaprítom a kisebb fejeket egészben hagyom.
A vadas sült szaftját egy fazékba teszem. Hozzáöntöm a vörösboros szilvát és a gombát. Kezdetben többször megkeverem míg a gomba össze nem esik, majd sózom, borsozom. Mikor majdnem kész belekeverek 1 kanál áfonya lekvárt. A végén beleöntöm a tejszínt. Megvárom míg a tejszínnel újra felforr és kész is.