Gyakran feltett kérdések:


Hogyan válasszunk gyógygombát és miért jobb őrlemény formájában fogyasztani őket mint kapszulásan?
Tartósan szabad-e gyógygomba őrleményeket fogyasztani?


Vevői kérdések:

A forró folyadék nem teszi tönkre a gombában lévő hatóanyagokat?
A gombában lévő hatóanyagok nem érzékenyek a magas hőmérsékletre. Sőt a forró közeg segíti a szervezetünknek a hasznosítás folyamatát.

Evés előtt, vagy evés után fogyasszam?
Alapvetően nincs jelentősége. Amennyiben a gomba fogyasztása során érzékeny hasi panaszokat észlel, akkor étkezés közben, vagy utána fogyassza az őrleményt.

Mennyit fogyasszak a gomba őrleményből? Csapott, vagy púpos kávés kanál az adag?
Mivel természetes anyagról beszélünk, így nem lényeges a milligramm pontosságú adagolás.

Mindenképpen fokozatosan szoktassa hozzá a szervezetét a ganoderma gomba fogyasztásához, mivel erősen méregtelenít: az első héten napi fél kávés kanál fogyasztása elegendő. A következő héten 2xfél, vagy 1x1 kávés kanállal fogyassza a gombát. Közérzetétől függően emelheti az adagot napi 2-3 x 1 kávés kanálnyi adagig.

Este, vagy napközben jobb a ganoderma gomba alkalmazása?
A ganoderma gomba természetes összetevője a szerves germánium, mely növeli a véroxigén szintet, ezért a gombát inkább reggel, vagy napközben fogyassza.

Honnan tudom, hogy nekem mennyi gomba por fogyasztása a megfelelő?
A ganoderma túlzott fogyasztása esetén ingerlékenység, hasmenés, kiütések előfordulhatnak. Ez esetben csökkentse a gomba por fogyasztását.

Mikor nem javasolt a bio ganoderma őrlemény használata?
3 éves kor alatt, terhesség és szoptatás idején.

Lehet-e gyógyszeres terápia mellett bio ganoderma őrleményt fogyasztani?
Természetesen lehet, hisz ez a termék természetes bio élelmiszer. Amennyiben valamilyen betegségben szenved, kérje ki orvosa véleményét!

Vannak viszont olyan gyógyszerek, melyek hatását befolyásolhatja a termék alkalmazása, ilyenek lehetnek:  véralvadásgátlók pl. heparin és kumarin származékok (pl. Syncumar, Warfarin); thrombocita aggregációt gátló gyógyszerek, mint pl. aspirin, ticlopidin, clopidogrel. Ezen gyógyszerek fokozhatják a vérzés kockázatát.

Lehet-e műtét környékén ganodermát fogyasztani?
Mivel a ganoderma gomba növelheti a vérzés kockázatát, 2 héttel a tervezett műtét előtt érdemes abbahagyni a fogyasztását.
Amennyiben ilyen jellegű gyógyszereket szed, feltétlenül kérje ki kezelőorvosa tanácsát!

 

Figyelmeztetés:  Gombára és gombaspórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt!

A gomba por nem gyógyszer, használata nem helyettesíti az orvosi terápiát, csak kiegészítheti azt.  Jelen élelmiszer fogyasztása nem helyettesíti az egészségtudatos táplálkozást és az egészséges életmódot, sem az orvosa által előírt gyógyszeres és egyéb kezelési módokat! Kérdéseivel forduljon orvosához!

Mennyit és hogyan érdemes a ganoderma gombából fogyasztani?

  • Napi egy-két kávéskanál őrleményt elkeverünk kevés folyadékba, vízbe, teába, kávéba, zöldség, vagy gyümölcslébe. A forró folyadék fokozza a gomba hasznosulását!
  • Forrázatot készítünk: fél mokkáskanál gombaport kávés csészébe rakunk, majd a forralóban felforralt vízzel (kb. 0,5-1 dl) leforrázzuk, állni hagyjuk, kihűlés után fogyasztjuk. Ízlés szerint ízesíthetjük fahéjjal.
  • Tea főzet is készíthető belőle: teafilter papírba tesszük a kávéskanál ganoderma gomba őrleményt. Leforrázzuk 2dl forró vízzel, majd 5 percig állni hagyjuk. Miután kihűlt citrommal ízesítjük, mert a C vitamin fokozza a termék összetevőinek biohasznosulását! Influenzás időszakban a ganoderma mellé tehetünk friss gyömbért is a teánkba. Ha nincs otthon teafilter papír, tegyük az őrleményt a csészénkbe és úgy forrázzuk le. Az így elkészült teát leszűrjük (akit nem zavar nyugodtan igya meg az őrleményt a teával együtt).
  • Kemoterápia mellett Prof. Dr. Dinya Zoltán ajánlása alapján: 0,5 liter vízbe elkeverek 3-4 kávéskanál ganoderma és shiitake gomba keveréket plusz 1 tasak zöld teát (bármely boltban kapható, ha lehet ceyloni zöld teát), valamint fél kávés kanál bolti fűszer kurkuma port. A keveréket 12-15 percig erősen forralom. Lehűtöm szobahőmérsékletűre, majd leszűröm. A hideg szűrletbe 1000 mg aszkorbinsav port keverek (C vitamin). 2-3 adagra szétosztva fogyasztom.