A cikk a gyógygombák egészségügyi előnyeit, tápértékét és funkcionális élelmiszerként való alkalmazását tárgyalja. A tanulmányban vizsgált főbb gombafajok:
A cikk részletesen tárgyalja az ehető és gyógyászati gombák fitokémiai összetételét, antioxidáns aktivitását és tápértékét. Az alábbiakban kiemelünk néhány jelentős gombafajt, bemutatva főbb jellemzőiket és egészségügyi előnyeiket:
Dr. Dóda
Ildikó háziorvos-fitoteraputa
"Azon kevés háziorvos közé tartozom, akik a gyógyszeres terápiák mellett a régi, hagyományos gyógynövényes terápiákat is alkalmazzák a gyógyításban. Közel 10 éve foglalkozom gyógygomba terápiával. A gyógygombák úgy képesek segíteni az embereknek, hogy közben nem károsítják őket, talán éppen ezért olyan népszerűek."
Doktornő gyógygombákkal kapcsolatos írásait a https://gombakiraly.hu/blog/ oldalon olvashatja!